TheConnector

Rekrutteringsbistand – The Connector AS

Rerkrutteringsbistand
– trenger vi det?

The Connector AS skal gi deg rådene du trenger!

Rekruttering, bemanning, ledige stillinger, norge, kongsvinger, oslo, akershus
Rekruttering, The Connector AS

Hvorfor er det viktig med rekrutteringsbistand?

Virkeligheten er at ganske mange bedrifter i dag benytter bistand for å gjøre sine rekrutteringer – flere har forskjellige «grunner» til å gjøre det. men jeg skal fortelle deg hvorfor.

Vi har statistikker på at en normal rekruttering med ca 50 innkomne søknader med tilsammen 2 intervjuer, ligger på ca 79 timer. Dette er timer man skulle kunne bruke til annet produktivt arbeid om man er i en liten, som en stor bedrift. I dag er det omlag 3000 bedrifter som er registrert i Brønnøysundregisteret under Nace-koden for rekruttering/bemanning/arbeidskraft. Mange driver stort som smått, noen driver seriøst og andre mindre seriøst. Det jeg vil frem til her, er at flere av leverandørene på rekruttering- og bemanningstjenester – ikke er en seriøs leverandør. Dette gjelder i alle segment og burde ikke komme som en overraskelse på dere.

Hvem skal man velge ift rekrutteringsbistand?

Rekruttering, bemanning, rekrutteringsbistand, arbeidsmarked,
Daglig Leder, Kjell-Ivar Sormerud, Rekruttering

Det som er sikkert er at rekrutterings- og bemanningsbransjen tjener ofte gode penger, dvs at det ofte koster penger å skaffe rett personell. Derfor er det viktig at man får rett personell – fordi prisen er omtrent den samme om man velger useriøse aktører.

I dag er det ingen krav til det å kunne jobbe som en rekrutterer. Faktisk så er det så enkelt at man kan ordne en nettside nesten gratis, ha en mobil, pc, evt visittkort og en liten Google annonse – så er du igang! Dette er det flere bedrifter som ikke skjønner eller har funnet ut av før de skriver en kontrakt med et slikt selskap. Er det ikke like viktig her med kompetanse, kunnskap og evner som i andre yrker og markeder? 

Rekruttering & kompetanse……

Rekruttering er såvel som alt annet et eget fagområde som må tas seriøs, ikke tenkt : vi skal bare ha tak i en på kundeservice, hva er vanskelig med det? – Jo, det riktig det, det er nok ikke vanskelig i disse dagers arbeidsmarked, men å få den riktige personen er vanskelig. Så hvem skal gjøre det – jeg foreslår en ekstern leverandør som The Connector AS. Selskapene skal benytte seg av velkjente og godkjente metoder for utvelgelse, som også egner seg til den prosessen de skal kjøre.

I denne settingen holder det ikke med å ha praktisk erfaring med mennesker, man må også inneha teoretisk kompetanse. Hva jeg mener med det er at man forstår rekrutteringsfaglige prosesser, hva som kreves, holde seg oppdatert osv.

Hva min mening er, så føler jeg at flere blir å jobbe med rekruttering av den grunn av de har vært ledere i noen år, hvor man gjorde noen rekrutteringer. Hvilken rekrutteringskompetanse har du for å yte maksimal rekrutteringsbistand til oppdragsgiver?

Du blir imponert av kundelisten til rekrutteringsfirmaet – lurt?

Står det navnet på store konsern o.l på nettside, må ikke dette nødvendigvis stå for kvalitet når vi snakker om leveransen på rekrutteringen. Det som er viktig, er at rekrutteringsselskapet som The Connector AS, tilbyr en justert og «skredderaktig» løsning opp i mot hva ditt firma trenger.

Tips 1: Rekrutteringsfirmaer som tilbyr samme type løsning på utvelgelsesprosessen, f.eks: kundeservice vs direktør – her må varsellampene komme opp!!!

Tips 2: Husk at flere rekrutterings- og bemanningsfirmaer som selger inn store CV-baser med jobbsøker, ofte kan rekruttere til deg, men samtidig rekruttere fra deg. Det er viktig å inngå en avtale/klausul på at det ikke skal forekomme.

Oppsummert vil jeg si…..gå for rekrutteringsbistand!

Min anbefaling til deg som står på dørterskelen til å gjøre en rekruttering:

  • Ta deg god tid til prosessen.
  • Ta deg god tid og finn ut av hvilken leverandør som passer deres behov.
  • Tenk ikke nødvendigvis hva rekrutteringen koster – tenk på dette som investering av å få rett kompetanse inn.
  • Vær på alerten og still forberedt til det første møte med en leverandør.

Håper dette er av verdi for dere lesere som følger The Connector AS sin blogg. Ha en fortsatt god kveld og ikke glem å følg oss på facebook og Instagram!

 

Mvh

Kjell-Ivar Sormerud / Daglig leder / founder

Comments are closed.