TheConnector

Før intervjuet gjør vi hva?

Før intervjuet gjør vi hva?

Intervjuet
The Connector AS, intervjuet

[popup_trigger id=»2002″ tag=»https://www.theconnector.no/blogg/»]Ta kontakt med oss i The Connector AS for en hyggelig prat! Vi kan rekruttering – det vil du merke!

Mvh
Kjell-Ivar Sormerud, daglig leder
45044244
sormerud@theconnector.no[/popup_trigger]

Riktig god morgen alle lesere, hyggelig å se at flere og flere leser mine innlegg på www.theconnector.no om rekrutteringsstrategier, både jobbsøkere/rekrutterer, arbeidsgiver og samtidig sender inn spørsmål på mail – fortsett med dette!

Vi tar opp følgende temaer i dag som omhandler den som rekrutterer:

  1. Ring og oppsøk søkeren innfør et intervju

«Hvis du er fornuftig i valget av kolleger, vil du klare deg svært godt, og hvis du også er fornuftig når du velger virksomheter og mennesker som skal lede dem, vil du få fremgang. Resten spiller stort sett ingen rolle.»

                                                             Warren Hellman, investor

Statement: Jeg vil tro vi alle kan være enig i dette at vi samtlige som skal inn på et jobbintervju, forbereder en slagplan/strategi. Vi er alle forberedte på alle de standard spørsmålene som «si litt om deg selv», «ta oss igjennom din cv», «nevnt 3 gode og 3 ting du vil forbedre» osv – høres kjent ut?

Hva kan intervjuer/rekrutterer gjøre?

The Connector AS
The Connector AS, 45044244 / sormerud@theconnector.no

Intervjuer/rekrutterer bør forberede seg på å gå strukturert igjennom stillingen, definere stillingen igjen, slik at de kan spisse hvilke ferdigheter den perfekte kandidat bør inneha. Man må ikke bli sjarmert, like fellesnevnere av sosial aktiviteter (begge liker jakt, golf osv) fordi du er ikke ute etter å finne en bestevenn eller treningskompis!

Skal du som intervjuer/rekrutterer tenke på noe, så er det å legge opp til det vi kan kalle innspill før intervjuet. Her har man på forhånd jobbet inn en metode som kandidaten ikke nødvendigvis klarer å «trene» på først. Jo mindre forutsigbart intervjuet blir, desto bedre vil det være å analysere kandidaten ift bl.a fremtreden og hvem personen kan være og virke i en reell arbeidssituasjon.

Hensikten med intervjuet er ikke å felle, lure eller å få kandidaten ut på glattisen, selv om det skjer ofte og er kjennemerke til en dårlig intervjuer/rekrutterer eller sjef som også kan vise seg å være en som kan like å overkjøre deg. Med intervjuet skal du kjenne på følelsen av om kandidaten er personen som du kan se for deg å gå på jobb med, dele utfordrende arbeidsoppgaver, så jeg skal nå denne uken komme med flere metoder som vil gjøre deg bedre forberedt som intervjuer/rekrutterer. Dette er noe å tenke på for begge parter under intervjuet: tips!

Kontakt søkeren!

The Connector AS
The Connector AS, kontakt søkeren!

Min erfaring på dette fra bemannings- og rekrutteringsbransjen, men også som leder som skal avholde intervjuer, er den at kandidater som blir kontaktet med en «stemme» før intervjuet – roer og gjør intervjuet mer komfortabelt for søkeren, hvor dette også bør være den som skal intervjue eller er deltager i intervjuet. Dette er jo bra, ingen liker seg i en intervjusetting med svette, klamme hender, litt tørr munn og staggete prat….eller?

«Røde flagg»?VARSELFLAGG RØDT - Det frivillige Skyttervesen

I samtalen kan du informere om dresscode, hvem som skal delta på intervjuet, kanskje hva vi skal snakke om i grove trekk, kanskje gi en oppgave som å reflektere over en spesiell hendelse, gi en veibeskrivelse til kontoret om personen ikke er kjent mm.

Hvorfor gjør vi dette?

Vi ønsker å se om personen husker eller gjennomfører det vi har avtalt, slik at gjennomføringsevne, tilpasning, kreativitet mm er tilstede. Sier vi at til intervjuet skal dresscoden være dress/skjorte med slips og kandidat møter i jeans, t-skjorte og blazer, vil dette være noe å «tygge» på for en intervjuer/rekrutterer. Det samme blir det om kandidat kommer for sent til intervju og har mot din anbefaling benyttet annen vei enn hva du ga på forhånd osv. Dette er hva vi kan kalle røde flagg under et intervju.

Neste innlegg denne uken skal vi se på punktet:

  • Gi en oppgave til kandidaten innfør intervjuet

Ha en riktig god dag alle sammen og ikke nøl med å ta kontakt på www.theconnector.no / sormerud@theconnector.no

På gjensyn alle sammen og følg rekrutteringsbloggen 🙂

Mvh

Kjell-Ivar Sormerud, daglig leder og eier av The Connector AS.

 

Comments are closed.