TheConnector

Ansett den rette!

Rekruttere riktig medarbeider eller leder

«Det er ikke mulig å bruke for mye tid eller anstrengelser på «riktige ansettelser». Alternativet er å administrere stramt, noe som er langt mer tidkrevende.»

Gary Rogers, Styreformann og adm dir i Dreyers´s Grand Ice Cream.

Medarbeider og leder…

The Connector AS
The Connector AS

Jeg har de siste 12-15 år vært leder og ansatt i statlige og private organisasjoner, fra lagfører i Forsvaret hvor jeg også dette året vil delta og holde kurs innen lederskap, kursholder/instruktør i DSB/Sivilforsvaret, vært salgssjef i større konsern i Norge både innen produktsalg til kommuner såvel som  direktesalg og nå selvstendig næringsdrivende innen rekruttering.

Hva jeg kan si om min tid innen organisasjoner som Forsvaret, Politiets Utlendingsenhet, Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap/Sivilforsvaret m.fl? Jo, jeg vil si det er tyngde av inntrykk, oppfatninger, etikk, moral, vaner mm som dukker frem når vi skal snakke rekruttering av personell. Igjennom alle år, vil jeg påstå å si at jeg har vært på «alle sidene av bordet» når vi snakker intervjuprosesser og rekruttering. Dette har ledet til denne portalen som i skrivende stund refreshes og relaunches av Henrik Berntsen, en særdeles dyktig kar og markedsføres av FlyByMedia AS hvor Christian Emil Morterud, CEO og hans team av dyktige personer sitter ved roret – knallbra jobbet karer, takk skal dere ha!

1.1 Prøve og feile, viktig?

Jeg vil påstå å si at igjennom min tid innen alt arbeid med rekrutteringsprosesser og håndtering av intervjuer mm, er The Connector AS sitt system noe du som rekrutterer, arbeidsgiver eller du som jobbsøker må se nærmere på og ta i bruk som flere hundre andre.

The Connector mobil app
The Connector mobil app

1.2 Hvorfor blir beslutningen om ansettelse viktig?

Dette er i grunn veldig enkelt – det er snakk om kostnad uansett hvordan du velger å vri og vende på det! Klarer du å lage deg en tilsvarende kjøreregel som dette, så er du på god vei til å gjøre ting riktig: er det slik at du har kommet til å gjøre en feilansettelse (som de fleste gjør igjennom sin karriere som leder), så må du rydde opp dette innen prøvetiden, men husk at å korrigere denne feilen har en prislapp på ofte opp i mot 2,5 ganger personens årslønn. Dette inkluderer megling hvor man drar inn eksterne (ofte advokater), man kjøper ut personen med en X av sin årslønn, rekrutteringen må starte på nytt med nye kostnader til rekutteringsselskap (om du ikke betaler for garanti som The Connector AS tilbyr) + tiden som løper ved at man ikke har den riktige personen til å løse de arbeidsoppgaver den var i utgangspunktet rekruttert inn for å gjøre. I Norge kan vi snakke om ca 250.000-500.000,- kr for en gjennomsnittlig feilansettelse, hvor vi da ikke har inkludert lederrekrutteringer.

The Connector AS, Intervjuet
Hvorfor er beslutningen om ansettelse viktig?

 

Still dere selv som ledere og rekrutterer noe spørsmål:

  1. Hvilken er den absolutt dårligste rekrutteringen og ansettelsen du har gjort?
  2. Fikk du løst dette, på hvilken måte og hvor lang tid tok det til slutt?
  3. Klarer du å være helt ærlig med deg selv på hvor mye dette kostet av rene kroner og i tillegg sette prislapp på all tid du/dere brukte på det i tillegg?
  4. Gjorde du rekrutteringen alene eller leide du inn et rekrutteringsselskap? Hvordan valgte du rekrutteringsselskapet, var det av gammel vane å bruke de?

 

 

Rekruttere på våren 2020!

Nå har vi våren her med COVID-19, en vår vi aldri har opplevd tidligere med tanke på antall mennesker som har mistet sine jobber og eller er permitterte – dette er trist for alle parter! Jeg ønsker at flere benytter muligheten nå til å ta kontakt med The Connector AS som veldig mange har gjort siden mars, hvor vi vil bistå deg som bedrift eller deg som jobbsøker med å komme i gang igjen!

Ha en riktig god avslutning på årets påske alle sammen!

Mvh

Kjell-Ivar Sormerud, Daglig leder og eier av The Connector AS

 

Comments are closed.